неділя, 03 березня 2013 02:45

Експерт пояснив, як важко добитись відшкодування ПДВ в Україні

Експерт пояснив, як важко добитись відшкодування ПДВ в Україні
Фото: tvi.ua

Податківцям негласно наказують не відшкодовувати ПДВ.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив генеральний директор аудиторсько-консалтингової групи "Експерт" Дмитро Олексієнко.

Він стверджує, що в Україні дуже важко відшкодувати з бюджету податок на додану вартість. Податкова чинить перешкоди спробам отримати компенсацію.

"Відшкодування ПДВ на крупні суми неможливе без податкової перевірки і підтвердження цього ПДВ. При податковій перевірці у будь-якому випадку контролюючі органи через негласні свої розпорядження зобов'язані знайти якісь помилки та зменшити значення ПДВ, яке зазначено до сплати", - зазначив Олексієнко.

Експерт зауважив, що нерідко перевірки закінчуються порушенням кримінальних справ щодо підприємств навіть за ті речі, яких не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металургам відшкодували найбільшу суму ПДВ - Міндоходів

За його словами, якщо суму таки підтверджено, то її ще довго не виплачують.

"Якщо сума підтверджена, то вона дуже довго може лежати на погодженні як у податковій, так і у вищих органах, дуже довго можуть лежати у казначействі ці реєстри на оплату ПДВ", – наголосив він.

При цьому, за його словами, відшкодування дуже легко отримати самим податківцям.

"Часто ми знаємо з негласних каналів, що великі суми відшкодування йдуть на підприємства, які так чи інакше афілійовані з підприємствами чиновників податкової служби", – наголосив Олексієнко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як важко добитись відшкодування ПДВ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі