середа, 04 жовтня 2017 21:10

Експерт назвав плюси пенсійної реформи

  З новою пенсійною реформою пенсіонери можуть отримати від 300 до 2000 гривень надбавки. Фото: 5ua.
З новою пенсійною реформою пенсіонери можуть отримати від 300 до 2000 гривень надбавки. Фото: 5ua.

Новий Закон про пенсійну реформу не передбачає підвищення пенсійного віку, але збільшує страховий стаж. Він буде підніматися поступово і до 2028 року повинен буде досягти 35 років. З 1 жовтня для 5,5 мільйона пенсіонерів пенсії в середньому зростуть на 692 гривні. У реформі також прописано, що з 2019 року індексація пенсій відбуватиметься автоматично.

Про це розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці експерт пенсійної системи "реанімаційному Пакета Реформ" Олександр Ткач.

"Це не слід розглядати як пенсійну реформу, а тільки як закон про внесення змін до законодавчих актів, що стосуються підвищення пенсій в солідарній системі. Вага одного страхового року, страхового стажу віднині буде не 1,35, а буде один. Тобто за один і той самий розмір пенсії працювати доведеться тепер більше, ніж було раніше. Осучаснення пенсій вводиться поступово. Розмір пенсії буде автоматично збільшуватися відповідно до змін середньої зарплати за три календарних роки. Ця зміна буде коригуватися на 50% зростання показника інфляції і на 50% зростання показника середньої заробітної плати. Також збільшується поступово страховий стаж, який необхідний для набуття права на пенсію. В тому числі та на мінімальну пенсію. Це 30 років для жінок і 35 для чоловіків", - розповів Ткач.

Експерт додав, що з новою пенсійною реформою пенсіонери можуть отримати від 300 до 2000 гривень надбавки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищенні виплати у жовтні отримають не всі пенсіонери

Держборг України становить 85% ВВП. У першій половині 2017 року ВВП зріс на 2,4%, в цілому ми прогнозуємо 2%. Це дуже слабке зростання, враховуючи, що в 2014 році він впав на 20%. Тим більше що навіть в таких випадках ВВП має становити 7% 1-2 роки. У поточному році на економічну ситуацію вплинули кілька подій, включаючи розтрати на рекапіталізацію "ПриватБанку".

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав плюси пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі