середа, 12 жовтня 2011 09:52

Долар дорожчає до світових валют, євро пророкують подешевшання

Долар дорожчає до світових валют, євро пророкують подешевшання

Долар США і японська ієна дорожчають у середу відносно євро та інших світових валют.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Експерти побоюються виникнення конфлікту між США і Китаєм після ухвалення американським Сенатом законопроекту, що дає можливості вводити додаткові мита на китайські товари. Крім того, зберігається занепокоєння щодо боргової кризи в єврозоні. Ці чинники сприяють зростанню попиту на найбільш надійні активи, до яких належить американська і японська валюти.

"Відносини між США і КНР можуть погіршитися, що призведе до торгової війни, яка сприятиме подальшому уповільненню темпів зростання світової економіки. Настрій ринку очевидний - це відхід від ризиків, у зв'язку з чим інвестори нарощують покупки долара і ієни", - зазначив керуючий директор FX Prime Corp. у Токіо Маріт Уеда.

Курс долара США до євро піднявся під час торгів у середу на 0,2% - до $ 1,3612.

Інвестори чекають даних про промислове виробництво в єврозоні за серпень, що будуть опубліковані в середу о 12:00. Як очікують, промвиробництво в регіоні знизилося на 0,8% після підвищення на 1,1% в липні.

"Ми давно дотримуємося негативного прогнозу відносно євро. Європейська економіка реально близька до рецесії. В основі цих побоювань лежать проблеми країн регіону з ліквідністю, платоспроможністю, і вирішити ці проблеми потрібно дуже швидко", - зазначив головний валютний стратег Westpac Banking Corp. Роберт Ренні.

Вартість ієни відносно європейської валюти збільшилася під час торгів на 0,1% - до 104,41 ієни.

Пара долар / ієна торгується на рівні 76,7 ієни в порівнянні з 76,65 ієни на закритті ринку у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «Долар дорожчає до світових валют, євро пророкують подешевшання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі