вівторок, 11 жовтня 2011 09:53

Євро дешевшає в парі з доларом, але тримається біля максимуму за 3 тижні

Євро дешевшає в парі з доларом, але тримається біля максимуму за 3 тижні

Євро трохи подешевшав у парі з доларом США під час торгів вранці у вівторок, проте поки залишається біля зафіксованого у попередню сесію максимуму за три тижні завдяки збільшеному апетиту до ризику.

Причиною цьому послужило рішення китайської державної інвесткомпанії Central Huijin Investment Ltd. збільшити свої портфелі акцій найбільших банків країни, повідомляє агентство Bloomberg.

"Уряд КНР вважає, що акції їхніх власних банків занадто дешеві, а це спровокує ралі на всьому фондовому ринку АТР. Зараз час ризикувати, і цей фактор буде надавати знижувальний тиск на валюти на зразок долара та ієни", - зазначив аналітик Nomura Holdings Курт Магнус.

Вартість європейської валюти до долара до 8:18 11 жовтня знизилася до $ 1,3639 порівняно з $ 1,3642 на закриття ринку в понеділок. Під час торгів у понеділок євро піднімався до позначки в $ 1,3699 - максимуму з 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкір розповів, якого курсу гривні чекати до кінця року

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили за підсумками зустрічі в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, у тому числі - з рекапіталізації європейських банків.

У той же час негативом для євро стали новини про труднощі з ратифікацією країнами, що входять до Євросоюзу, рішень липневого саміту ЄС. Одна з партій словацької урядової коаліції наполягає, що не підтримає законопроект.Зі свого боку прем'єр Словаччини Івета Радічова заявила, що подасть у відставку в разі провалу ратифікації.

Вартість євро відносно японської нацвалюти становить 104,56 ієни проти 104,6 ієни за підсумками торгів 10 жовтня.

Курс долара до ієни практично не змінився під час торгів у вівторок - 76,66 ієни в порівнянні з 76,67 ієни за підсумками понеділка.

Зараз ви читаєте новину «Євро дешевшає в парі з доларом, але тримається біля максимуму за 3 тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі