пʼятниця, 11 червня 2021 16:47

ДФС проводить обшуки в Нафтогазі

ДФС проводить обшуки в Нафтогазі
Обшуки пов'язані з ухиленням від сплати ПДВ. Фото: ДФС

Державна фіскальна служба проводить обшуки в НАК "Нафтогаз України".

Обшуки відбуваються в рамках досудового розслідування ухилення посадовців компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн, ідеться у Facebook ДФС.

З жовтня 2015 року не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного в Газпрому.

"Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що розміщується в газотранспортній системі України. Проте АТ НАК "Нафтогаз України" не оформляє документи щодо постачання газу й не підписує відповідних актів приймання-передавання, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, унаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюють", - ідеться в повідомленні.

ДФС зібрав достатньо доказів ухилення від сплати податків.

"Здобуті докази, що посадові особи НАК "Нафтогаз України" не подавали до енергетичної митниці ДФС повного пакета документів, на підставі якого митний орган України міг би провести митне очищення природного газу", - додали у ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після захмарних премій у Нафтогазі Кабмін прийняв радикальне рішення

"Співпрацюємо зі слідчими органами. Зараз уточнюємо деталі", - зазначив агентству "Інтерфакс-Україна" директор з інтегрованих комунікацій НАК Максим Білявський.

Подільський районний суд Києва скасував рішення Енергетичної митниці ГФС оштрафувати голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 7 млрд грн. Рішення про незаконність штрафу винесли 23 липня. Суд не знайшов правопорушень у діях Нафтогазу й Коболєва й закрив розпочату енергомитницею справу про порушення митних правил, у рамках якої виписали штраф.

Зараз ви читаєте новину «ДФС проводить обшуки в Нафтогазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі