пʼятниця, 27 липня 2018 15:34

Суд "вибачив" керівнику Нафтогазу 7 млрд

Суд "вибачив" керівнику Нафтогазу 7 млрд
Голова правління Нафтогазу не буде сплачувати штраф у 7 млрд грн. Фото: Антикор

Подільський районний суд Києва скасував рішення Енергетичної митниці ДФС оштрафувати голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 7 млрд грн. Про це повідомляє enkorr.

Рішення про незаконність штрафу винесли 23 липня. Суд не знайшов правопорушень в діях Нафтогазу і Коболєва і закрив розпочату Енергомитницею справу про порушення митних правил, в рамках якої був виписаний штраф.

Енергомитниця заявила, що оскаржить це рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після захмарних премій у Нафтогазі Кабмін прийняв радикальне рішення

Штраф виписав начальник Енергомитниці Ігор Піковський в лютому 2018 року. Митниця звинуватила Коболєва в тому, що він не забезпечив подачу додаткової митної декларації з повним пакетом супутніх документів при оформленні імпорту газу з Росії в 2015 році, що призвело до несплати ПДВ на суму 2,3 млрд грн.

Йдеться про покупки природного газу у Газпрому в жовтні 2015 року. Нафтогаз досі не закрив митну декларацію з цього імпорту, оскільки сторони не підписали акт прийому-передачі.

НАК пояснює це тим, що Газпром включив у цей акт обсяги газу, які несанкціоновано поставляються російською компанією на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Ці обсяги Нафтогаз не визнає і відмовляється підписувати виставлений Газпромом акт.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв оскаржив до Подільського районного суду Києва дві постанови Енергетичної митниці ДФС про накладення на нього персонального штрафу на 7 і 1,3 млрд грн. Коболєв збирається судитися з Державною фіскальною службою.

Зараз ви читаєте новину «Суд "вибачив" керівнику Нафтогазу 7 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі