пʼятниця, 03 травня 2024 12:21

Пентагон заявив про космічну загрозу з боку РФ

Пентагон заявив про космічну загрозу з боку РФ
Росія може застосувати ядерну зброю у космосі. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація розробляє протисупутниковий ядерний пристрій дії для застосування у космосі.

Він становитиме загрозу для усіх супутників усіх країн та компаній світу, заявив представник Пентагону, помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб у ході слухань на підкомітеті з питань збройних сил Палати представників Конгресу, пише NBC News.

"Росія упродовж певного часу розробляє протисупутниковий ядерний пристрій, який у разі застосування виведе з ладу не лише військові супутники у навколоземній орбіті, а й цивільні та комерційні. Якщо РФ застосує цю ядерну зброю - низька навколоземна орбіта стане непридатною для використання щонайменше упродовж року. Концепція, яка нас турбує, полягає в тому, що Росія розвивається", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адмірал Великої Британії: РФ може з космосу атакувати західні системи зв'язку

За оцінками Пентагону, загроза зараз не є неминучою, однак оборонне відомство США стурбоване цією програмою.

"Росія доведе розпочате до кінця і застосує таку зброю у космосі. Низька навколоземна орбіта - найпоширеніша орбіта для супутників - стане непридатною для використання, можливо, до року через випромінювання від ядерного вибуху. Водночас приблизна оцінка застерігає про те, що супутники, які не захищені від ядерної детонації в космосі, якими є більшість супутників, можуть бути пошкоджені та постраждати, а деякі з них будуть піддані негайному вибуху", - зазначив Пламб.

Відтак наслідки агресії РФ у космосі без перебільшення відчує увесь світ. Ядерний вибух у космосі матиме руйнівні наслідки для багатьох.

"Зброя, яку розробляє РФ, може становити загрозу для всіх супутників, якими керують країни та компанії по всьому світу, а також для життєво важливих комунікаційних, наукових, метеорологічних, сільськогосподарських, комерційних служб і служб національної безпеки. Ми вважаємо, що будь-хто безвідповідально навіть думає про розгортання або використання ядерного пристрою в космосі", - заявив днями у Конгресі міністр оборони США.

Американські сили дадуть відповідь, якщо Росія атакує супутники.

Згідно з публічно доступною інформацією, РФ зараз намагається оволодіти протисупутниковими технологіями. Про це сказав координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон заявив про космічну загрозу з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі