вівторок, 17 січня 2012 21:15

Держбюджет на цей рік є нереалістичним - глава комітету Ради

Держбюджет на цей рік є нереалістичним - глава комітету Ради

Державний бюджет на 2012 рік є нереалістичним.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС, глава комітету Верховної Ради з питань бюджету Павло Жебрівський у ефірі Українського радіо.

"По-перше, за макропоказниками. Сьогодні і Світовий банк, і Світовий банк реконструкції та розвитку говорять, що 3,9% зростання ВВП при рецесії, яка спостерігається на світових ринках, - це, м'яко кажучи, дуже оптимістично. А якщо буде 2,2-24%, як говорять експерти, - це означає мільярди гривень недоотримань в бюджет", - сказав він.

За його словами, надзвичайно складно буде утримати і цільовий рівень інфляції.

"Друге питання, що інфляція на рівні 7,9% - це також оптимістично налаштований Кабінет міністрів", - наголосив політик.

Низьку інфляцію у 2011 році "нунсівець" пояснив рекордним врожаєм.

"Якщо подивитися на структуру цін, то найбільше падіння було у продуктів харчування. Якраз це призвело до зниження рівня інфляції. Але було обмежене і зростання пенсій, і зростання зарплат. Через це не зростав роздрібний товарообіг", - зауважив Жебрівський.

Зазначимо, що за даними Міністерства фінансів, доходи державного бюджету України в 2011 році становили 314,6 млрд грн, що на 3,5% перевищує встановлений план. Касові витрати рівні 332,8 млрд грн, або на 2,9% менше від запланованого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет на цей рік є нереалістичним - глава комітету Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі