четвер, 12 січня 2012 11:52

Внутрішні війська України голі-босі й обтяжливі для бюджету - Рахункова палата

Внутрішні війська України голі-босі й обтяжливі для бюджету - Рахункова палата

Незважаючи на надані у 2010 і 2011 роках 2,2 млрд грн, система внутрішніх військ МВС України залишається нереформованою, з низьким рівнем технічної оснащеності і обтяжливою для державного бюджету.

Про це свідчать результати аудиту, проведеного Рахунковою палатою, передає прес-служба відомства.

Так, у внутрішніх військах не вдалося запровадити нову організаційну структуру, здійснити перехід на систему комплектування військовослужбовцями за контрактом, переоснастити підрозділи сучасними зразками озброєння і технікою, укомплектувати їх матеріально-технічними засобами, забезпечити особовий склад засобами індивідуального бронезахисту й активної оборони тощо.

"Ситуація із забезпеченням внутрішніх військ речовим майном критична. Особовий склад, який щоденно виходить на патрулювання, забезпечує громадський порядок, охороняє особливо важливі об'єкти, здійснює конвоювання підсудних і засуджених, не має належного обмундирування. Потребує вирішення питання оснащення підрозділів з охорони громадського порядку сучасними патрульними машинами, а підрозділів з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних - спеціальними автомобілями для перевезення осіб, узятих під варту. Є нагальна потреба в оновленні засобів зв'язку, зокрема, придбанні радіостанцій портативного (переносного) і автомобільного типу", - наголошено у повідомленні прес-служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повія обслуговувала міліціонерів біля головного управління МВС у Києві

Як встановлено під час аудиту, виділених із державного бюджету коштів вистачає лише на оплату праці, комунальних послуг, харчування особового складу і частково - на забезпечення виконання внутрішніми військами службово-бойових завдань.

Неналежне забезпечення внутрішніх військ фінансовими і матеріальними ресурсами спонукало командирів військових частин шукати джерела наповнення бюджетів військових підрозділів.

"Особовий склад залучався до надання платних послуг стороннім організаціям, комерційним структурам і приватним підприємцям", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Внутрішні війська України голі-босі й обтяжливі для бюджету - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі