четвер, 07 квітня 2011 13:15

Держава "забула" відшкодувати 37 мільярдів ПДВ?

Держава "забула" відшкодувати 37 мільярдів ПДВ?

Обсяг невідшкодованого податку на додану вартість в Україні становить 37 млрд грн.

Про це заявив голова Комiтету партiйного контролю полiтичної партiї "Фронт змiн" Андрій Пишний під час виступу на Національному форумі екпертів з питань змін до Податкового кодексу України.

"Доходи зростання становлять 25% від бюджету, тобто 14 млрд грн. Однак цей обсяг враховують без ПДВ. А невідшкодованого ПДВ у нас 37 млрд грн. За цей час відшкодували лише 450 млн грн 24-м своїм улюбленим підприємствам", - сказав він.

За його словами, податкова реформа має негативні наслідки.

"Сьогодні 100 днів як вступив в силу новий Податковий кодекс, і ми дійсно це "святкуємо". Ці 100 днів розвінчали міфи, які були запущені владою до його провадження. Податковий кодекс фактично з'їв новий корупційний податок на підприємців, який зменшив їхню рентабельність. Він має негативні наслідки в соціальній сфері. Ми маємо 200 тис. безробітних та збільшення протестного електорату. Сьогодні навіть податкові інспектори не розуміють, як організувати податкову звітність", - наголосив Пишний.

"Відповідальність за цей податковий кодекс несе Сергій Тігіпко. Мені не зрозуміла його заява, коли він сказав, що буде кримінальна відповідальність за зарплати "в конвертах". Фактично це можна розцінювати як збільшення адміністративного тиску на бізнес. Дуже важливо відмітити, що сучасна влада проводить 20% тендерних процедур без самого тендеру", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Держава "забула" відшкодувати 37 мільярдів ПДВ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі