четвер, 17 березня 2011 21:15

Автоматично відшкодовувати ПДВ вже не будуть

Автоматично відшкодовувати ПДВ вже не будуть

Держказначейство провело процедуру автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

Про це повідомила прес-служба фінансового відомства.

16 і 17 березня 2011 року казначейство провело автоматичне відшкодування ПДВ 24 підприємствам з 2 тисяч охочих на загальну суму 456,5 мільйона гривень.

Більшість із них – підприємства металургійної та машинобудівної промисловості. Серед них – ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", "Запоріжсталь", Харцизький машинобудівельний завод.

Деякі експерти-економісти припускають: якщо держава не зменшить вимоги до рівня заробітної платні, що є одним із критеріїв автоматичного відшкодування, перелік і надалі обмежуватиметься металургійними та машинобудівними підприємствами.

Нагадаємо, автоматичне відшкодування ПДВ – одне з нововведень, запроваджених в Україні з новим Податковим кодексом. У Податковій вважають, що таким чином сумлінні платники податків зможуть швидко отримати заявлені кошти без контакту зі службою. Потрібно лише подати вчасно податкову декларацію з ПДВ, потім спеціальна комп'ютерна програма здійснить автоматичний відбір тих платників податків, які відповідають критеріям автоматичного відшкодування. Зрештою, Державна податкова адміністрація передає перелік таких підприємств до Державного казначейства.

У податковій кажуть, що свої кошти компанії отримають до 21 березня.

Автоматичне відшкодування ПДВ почалося в Україні з 1 березня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Автоматично відшкодовувати ПДВ вже не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі