вівторок, 05 квітня 2011 17:42

В'язівський пояснив, чому штрафи не легалізують зарплати

В'язівський пояснив, чому штрафи не легалізують зарплати

Механізм накладання штрафів на підприємства навряд чи допоможе легалізувати зарплати на них, оскільки складно буде знайти найманих працівників, які свідчитимуть проти своїх роботодавців.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Володимир В'язівський.

Зокрема, за словами нардепа, влада досі не запропонувала чіткого і зрозумілого алгоритму легалізації зарплат.

"Усі наміри уряду, якої б сфери життя вони не торкнулись, мають діаметрально протилежний результат. Хотіли показати, який гарний буде в нас податковий закон, - ще більше підприємців пішли в тінь. Почали говорити, як буде гарно жити всім пенсіонерам, - люди не знають тепер, чи то звільнятись, поки не підняли пенсійний вік, чи то ще допрацьовувати до пенсії. У суспільстві зроблено багато сум'яття неадекватними ініціативами влади", - пояснив В'язівський.

На його думку, механізм накладання штрафів на роботодавців навряд чи допоможе.

"Оскільки складно буде знайти найманих працівників, які будуть десь фігурувати і свідчити проти своїх роботодавців", - уточнив парламентарій.

Згідно його прогнозів, усі запропоновані урядом законопроекти "будуть провалюватись як у пісок, бо Кабмін, пропонуючи свої ініціативи, не знаходить собі союзників".

"Якби КМУ зробив певні податкові пільги, стимули для роботодавців, це дозволило б їм легалізувати зарплати. Але уряд таких механізмів не пропонує. Кабмін також нічого не пропонує, аби знайти собі союзників серед найманих працівників", - вважає "нашоукраїнець".

В'язівський зазначив, що складно передбачити, чи буде реалізований будь-який урядовий законопроект.

"Уряд пропонує законопроекти, які не знаходять суспільної підтримки ані в роботодавців, ані в найманих працівників", - резюмував депутат.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко пообіцяв 4 квітня подати в Кабмін законопроект, що має створити умови для легалізації зарплат. Чиновник, зокрема, запропонував суттєво збільшити штрафи за виплату зарплати у конвертах. Крім того, пропонується штрафувати за неоформлення співробітників.

Водночас, віце-прем'єр Борис Колесніков підтримав ініціативу Тігіпка по залученню до кримінальної відповідальності за виплату заробітних плат "у конвертах".

Зараз ви читаєте новину «В'язівський пояснив, чому штрафи не легалізують зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі