середа, 03 червня 2015 15:21

Депутати зробили перший крок до повної блокади Донбасу і Криму
2

Фото: Сергій Висоцький

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який передбачає введення заборони на ввезення на окуповані території України і вивезення з них товарів, крім гуманітарної допомоги виключно під контролем представників ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного хреста і Червоного півмісяця.

"Доводиться приймати важкі, але необхідні для виживання держави рішення. Разом з колегам по міжфракційній групі "Самооборона Майдану" - Андрій Парубій, Ігор Лапін, Андрій Левус, Богдан Матковський, колегами з інших груп і фракцій реєструємо законопроект про повну товарно-сировинну блокаду окупованих територій - Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей", - написав у мережі Facebook депутат Сергій Висоцький.

Депутат зазначає, що наявність величезного тіньового потоку вугілля, дизеля, бензину, продуктів харчування, господарських товарів шкодить як нашим солдатам, так і нашій економіці.

"Спільний розділ чорного налу між так званою "владою" так званих "ДНР-ЛНР", наявність економічних зв'язків з Кримом - все це розкладає і деяку частину української еліти. Думаю не варто пояснювати ступінь небезпеки від корупційних зв'язків українських політиків з Росією і її маріонетками", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що вчора біля села Оріхове Попаснянського району Луганської області військовослужбовці 12 роти 24 бригади затримали на залізниці контрабанду: 52 вагони будівельного лісу для "ЛНР", а також металеві вироби, вугілля, цистерни для рідких і газоподібних речовин.

Раніше керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що ідею повної блокади окупованих територій Донбасу підтримує президент.

Зараз ви читаєте новину «Депутати зробили перший крок до повної блокади Донбасу і Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі