четвер, 03 листопада 2022 15:13

Депутати схвалили зміни у роботі пунктів обміну

Депутати схвалили зміни у роботі пунктів обміну
Закон зобов'язує обмінники платити авансові платежі. Фото: eastnews.ua

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про обов'язкову сплату фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний пункт обміну валют.

"За" проголосувало 249 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Желізняк у Telegram.

"Тепер кожен обмінний пункт має сплатити авансовий внесок. Три мінімальні зарплати – за кожен пункт обміну в населеному пункті, чисельність якого перевищує 50 тис. мешканців. Та одну мінімальну зарплату в населеному пункті, чисельність якого менш як 50 тис. мешканців", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ пояснив необхідність авансових платежів від обмінників

Зміни набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

7 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток пунктів обміну валют.

Законопроєкт передбачає, що небанківські фінансові установи, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, сплачують щомісяця авансовий внесок з податку на прибуток підприємств у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати. 2022 року – це 6,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Депутати схвалили зміни у роботі пунктів обміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі