четвер, 08 вересня 2022 12:01

НБУ пояснив необхідність авансових платежів від обмінників

НБУ пояснив необхідність авансових платежів від обмінників
Обмінні пункти будуть сплачувати податки наперед. Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України (НБУ) підтримує законопроєкт щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток пунктів обміну валют.

Обмінники майже не платять податки, повідомила пресслужба НБУ.

За 2021 рік податок на прибуток підприємств, сплачений небанківськими фінансовими установами, становив близько 7 млн грн за рік на весь ринок.

Водночас загальний обсяг валюти, проданої у 2021 році в межах небанківського сегмента готівкового валютного ринку, становив понад 384 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро стрімко подешевшало: курс валют на 8 вересня

"Це вдвічі більше, ніж обсяг валютно-обмінних операцій, здійснених через банки", – зазначили в НБУ.

Середня сума податку на прибуток, сплачена одним підрозділом відповідних небанківських установ становила близько 145 грн на місяць. На кінець 2021 року таких небанківських установ налічувалося приблизно 4 тис.

"Така ж тенденція зберігалася і в першому півріччі 2022 року - середня сума податку на прибуток, сплачена одним підрозділом відповідних небанківських установ, становить 165 гривень на місяць", - йдеться в повідомленні.

7 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток пунктів обміну валют.

Законопроєкт передбачає, що небанківські фінансові установи, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, сплачують щомісяця авансовий внесок з податку на прибуток підприємств у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати. 2022 року – це 6,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «НБУ пояснив необхідність авансових платежів від обмінників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі