понеділок, 01 квітня 2024 11:02

Де польські фермери блокують рух вантажівок

Де польські фермери блокують рух вантажівок
На ПП "Ягодин" та "Рава-Руська" блокують рух. Фото: Держприкордонслужба

Польські фермери блокують рух вантажівок по двох пунктам пропуску,

На ПП "Ягодин" та "Рава-Руська" пропускають по кілька вантажівок на годину або взагалі перекриває рух. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає "Укрінформ".

"Станом на сьогодні блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Через "Ягодин" та "Рава-Руська" польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України", - сказав він.

За минулу добу через "Ягодин" пропустили лише 70 вантажівок. Станом на ранок, на двох заблокованих напрямках у чергах на території Польщі стоять 500 вантажівок, по 250 навпроти кожного з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки планують тимчасово розблокувати один з пунктів пропуску на кордоні

Рух легковиків та автобусів не обмежують, вони вільно перетинають кордон.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по пунктах пропуску "Краківець", "Шегині" та "Устилуг". Там зараз відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в'їзд. Черги на території Польщі ще зберігаються на напрямку "Краківця" - 950 вантажівок, "Шегині" - 600. Але водіям там не прийдеться стояти тижні.

2 квітня польські фермери планують поновити блокування по напрямку пункту пропуску "Угринів-Долгобичув".

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Вони вимагають відмову від правил "Зеленого курсу" ЄС, закриття кордонів від напливу агропродовольчої продукції з-за меж ЄС і захист тваринництва у Польщі.

9 березня на кордоні з Польщею у чергах перебувало 2300 вантажівок на всіх напрямках, де польські фермери ускладнювали або унеможливлювали проїзд вантажівок.

Зараз ви читаєте новину «Де польські фермери блокують рух вантажівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі