пʼятниця, 05 жовтня 2018 16:20

Чому українці ризикують не отримати підвищену зарплату наступного року

Чому українці ризикують не отримати підвищену зарплату наступного року
Понад 40% доходів державного бюджету необхідно сплатити на погашення та обслуговування державного боргу. Фото: ukrinform.ua

У держбюджеті немає коштів, щоб підвищити зарплати і пенсії українцям наступного року. Це пов'язано з виплатами за державним боргом 2019-го.

"Понад 40% доходів державного бюджету необхідно сплатити на погашення та обслуговування державного боргу. Це зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. А значить, зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат. Також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень, дитячих садів і взагалі розвитку інфраструктури" - заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як церковні миші: чи вдасться побороти бідність в Україні

У проекті держбюджету на 2019 рік 13 субвенцій на загальну суму 7 млрд грн не розподілено між місцевими бюджетами.

"Йдеться про забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа", модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів, формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад", - наголосив Валерій Пацкан.

У проект держбюджету на 2019 рік уряд заклав мінімальну заробітну плату на рівні 4173 грн. Однак суму продовжують обговорювати.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці ризикують не отримати підвищену зарплату наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі