четвер, 10 серпня 2017 17:42

Чому дорожчає курятина

Чому дорожчає курятина
Ціни на м'ясо птиці зростають через збільшення експорту. Фото: meatinfo.ru

Ціни на м'ясо птиці зростають через збільшення експорту у першому півріччі року. Обсяги виробництва залишилися на рівні минулого року.

Про це повідомив керівник асоціації "Союз птахівників" Сергій Карпенко, пишуть "Українські новини".

"При обсягах виробництва м'яса птиці на рівні минулого року, за 1-е півріччя експорт склав 147,7 тис. тонн, що на 42% вище показників 2016 року. Збільшення експортних поставок і відіграє ключову роль у підвищенні внутрішніх цін".

Експерт додав, що на ситуацію також впливає зростаючий попит на м'ясо птиці, на яке споживачі переключаються з більш дорогої свинини. При цьому за півроку фактичне його споживання скоротилося на 15 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчає майже весь алкоголь

Ситуація, що склалася, лише сприяє зростанню цін.

"За 6 місяців поточного року в Україні було вироблено 589,6 тис. тонн м'яса птиці в забійній вазі, що на 0,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сільськогосподарські підприємства виробили 507,7 тис. тонн, що на 0,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року", - зазначив експерт.

З урахуванням тенденції показників виробництва за 1-е півріччя, асоціація зберігає прогноз виробництва м'яса птиці 1,18 - 1,19 млн тонн за весь 2017 рік.

Крім того, за даними на сайті асоціації, за 7 місяців українські підприємства експортували 169,5 тис. тонн м'яса птиці, що на 31% перевищує показник за аналогічний період минулого року.

Протягом місяця, після скасування державного регулювання цін, подорожчали 11 з 23 соціальних продуктів. Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Лідером подорожчання стала курятина. Вартість тушки за місяць зросла на 6 гривень. Сало подорожчало на 3,5 гривні, яловичина, варена ковбаса, вершкове масло – майже на 2 гривні, свинина та сир м'який – на гривню", - зазначив Дорошенко.

Зараз ви читаєте новину «Чому дорожчає курятина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі