четвер, 03 серпня 2017 21:10

Як змінились ціни через місяць після скасування держрегулювання

Як змінились ціни через місяць після скасування держрегулювання
За місяць подорожчали 11 з 23 соціальних продуктів. Фото: Карпатський об'єктив

Протягом місяця, після скасування державного регулювання цін, подорожчали 11 з 23 соціальних продуктів. Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Лідером подорожчання стала курятина. Вартість тушки за місяць зросла на 6 гривень. Сало подорожчало на 3,5 гривні, яловичина, варена ковбаса, вершкове масло – майже на 2 гривні, свинина та сир м'який – на гривню", - зазначив Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростають зарплатні борги

Станом на 3 серпня, середня ціна курячої тушки становить 51,7 грн/кг, сала – 48,3 грн, яловичини – 106,6 грн, "соціальної" вареної ковбаси – 68,7 грн, вершкового масла – 142,9 грн, свинини – 98 грн, м'якого сиру – 93,5 грн/кг.

"Ціна на м'який сир наближається до відмітки у 100 гривень і наприкінці вересня можливо її перетне. А вартість свинини стане вищою за 100 гривень вже до середини серпня", - каже директор асоціації постачальників.

За даними Держстату, за липень подешевшали овочі, яйця та гречка.

"Капуста подешевшала одразу на 8 гривень. Буряк, морква - на три, картопля - 2,50. Курячі яйця продають на 2 гривні дешевше, гречку - на гривню", - додав Олексій Дорошенко.

1 липня Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. За словами чиновників, це має допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. Держрегулювання забороняло торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію - борошно, хліб простої рецептури, макаронні вироби вітчизняного виробництва з нетвердих сортів пшениці, крупи, цукор, яловичину, свинину з кістками, м'ясо птиці в тушках, ковбаси варені 1-го сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20% , масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олію.

Зараз ви читаєте новину «Як змінились ціни через місяць після скасування держрегулювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі