четвер, 03 листопада 2022 09:50

Ціни на яйця ‒ урядовці уклали меморандум із виробниками

Ціни на яйця ‒ урядовці уклали меморандум із виробниками
Мінагрополітики та Союз птахівників України домовилися про стабільні ціни на яйця. Фото: agropolit.com

Міністерство аграрної політики та Союз птахівників України домовилися про забезпечення стабільності цін на курячі яйця.

Урядовці уклали з виробниками відповідний меморандум, повідомляє пресслужба мінагрополітики.

В уряді наголошують, що це дозволить не допустити перевищення оптово-відпускних цін від рівня, за якими яйця постачають до торговельних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які будуть ціни на овочі ‒ зробили прогноз до грудня

"Виробники в межах меморандуму взяли на себе зобов'язання наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів'я курей-несучок та обсягів виробництва яєць. Мінагрополітики зі свого боку сприятиме, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи. А також мали змогу залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності", ‒ йдеться в повідомленні.

Мінагрополітики також обіцяє сприяти стабільності внутрішніх цін на зернофуражні й олійні культури та продукти їх переробки.

Діятиме меморандум до 31 грудня цього року. Його можуть продовжити в разі необхідності, документ є відкритим до підписаннями виробниками харчових курячих яєць.

Наприкінці жовтня стабілізувалися закупівельні ціни на тендерах на курячі яйця. Зростання цін майже зупинилося, повідомили в Мінагрополітики. 20 жовтня середня закупівельна ціна торговельними мережами становила 59,6 грн за десяток. 27 жовтня ціна була 60,1 грн за десяток.

Найближчим часом в Україні ціни на гречану крупу можуть впасти до 60–70 грн/кг. Аграрії збирають новий врожай, заявив 17 жовтня директор департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики Ігор Віштак в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на яйця ‒ урядовці уклали меморандум із виробниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі