четвер, 27 липня 2023 19:29

Ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр: назвали терміни

Ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр: назвали терміни
Вже цієї осені варто очікувати, що ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр. Фото: agravery

Вже цієї осені варто очікувати, що ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр через поступове збільшення світових цін на нафту.

Зокрема, через скорочення видобутку сирої нафти Саудівською Аравією ціни на неї полетіли догори. Протягом серпня її ціна сягне $90 за барель, що відіб'ється на ціні пального на наших АЗС. Таку думку висловив засновник однієї з мереж АЗС Дмитро Льоушкін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на паливо виросте: економіст назвав дві головні причини

"$90 бочка нафти на світовому ринку дорівнює 60 грн літр бензину на АЗС в Україні. Протягом серпня нафта дорожчатиме до $90. Котирування дизеля йде як нитка за голкою. На колонці ціна змінюється за середньою закупівлею мереж АЗС за останні 2-3 тижні. Тобто у середині вересня все станеться", – написав він.

За його словами, це ще оптимістичний сценарій. На думку Льоушкіна, найімовірніше, ціни на пальне до кінця літа зростатимуть щотижня на 1-2 гривні.

"Імовірність прогнозу – 90%. А ми якраз податки повернули, паливників силовики кошмарити почали. Просто джек-пот, панове", – додав власник мережі АЗС.

Ціни на бензин можуть знову зрости на 4 грн/л.

АЗС змушені будуть переглянути ціни після вичерпання запасів пального, придбаного до зростання ПДВ. Про це сказав гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук.

1 липня повернувся довоєнний розмір ПДВ у 20%. У липні мережі АЗС кілька тижнів продавали пальне, закуплене ще до зростання податку.

У найближчі тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3 – 4 грн. А-95 може подорожчати до 51,5 – 52,5 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі