середа, 26 липня 2023 14:02

АЗС будуть піднімати ціни на бензин – ЗМІ

АЗС будуть піднімати ціни на бензин – ЗМІ
На 4 грн/л можуть зрости ціни на пальне. Фото: Pexels

Ціни на бензин можуть знову зрости на 4 грн/л.

АЗС змушені будуть переглянути ціни після вичерпання запасів пального, придбаного до зростання ПДВ. Про це сказав гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук, повідомляє Obozrevatel.

1 липня повернувся довоєнний розмір ПДВ у 20%. У липні мережі АЗС кілька тижнів продавали пальне, закуплене ще до зростання податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчання пального: яку ціну прогнозують

"Запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. "Група "Приват" вже на 1 гривню "піднялася". До сьогодні трималися на старих запасах, перегляді маржі і завдяки системі лояльності, але з цим уже покінчено. Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98 відсотків пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні", – пояснив Косянчук.

У найближчі тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3 – 4 грн. А-95 може подорожчати до 51,5 – 52,5 грн/л.

Трейдери прагнуть зберегти свій заробіток, тому підвищений податок позначиться на цінах на заправках. Згодом зростуть ціни на інші товари та послуги, адже будуть збільшені витрати на логістику.

Раніше директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн сказав, що ціни на бензин та дизпаливо від 1 липня вже встигли зрости на 1-5 грн за л у різних мережах. Вони будуть підійматися й надалі.

Від 1 липня цього року ПДВ на пальне відновиться до ставок, які були на рівні 20%.

Хоча ціни на автозаправних станціях можуть зрости, дефіциту палива, як торік, не буде.

Зараз ви читаєте новину «АЗС будуть піднімати ціни на бензин – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі