понеділок, 21 лютого 2011 10:26

Chevrolet Aveo випускатимуть на ЗАЗі

Chevrolet Aveo випускатимуть на ЗАЗі

Chevrolet Aveo незабаром вироблятимуть в Україні. Корпорація Укравто оголосила, що з кінця поточного року переносить виробництво моделі з польського заводу FSO на Запорізький автозавод.

Це дасть змогу дозавантажити підприємство, потужності якого використовують менш ніж наполовину, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Виробництво Chevrolet Aveo на потужностях Запорізького автозаводу почнуть у січні наступного року. Про це заявив перший заступник голови правління ЗАЗу Юрій Плечун.

Про переговори з General Motors щодо відкриття виробництва на ЗАЗі президент Укравто Таріел Васадзе заявив ще наприкінці минулого року. Компанія планувала перенести на ЗАЗ обладнання з польського заводу FSO, де вона збирала Aveo для ринків Євросоюзу. Через кризу виробництво на FSO практично припинили. На ЗАЗі ступінь локалізації Aveo маэ становити 60%. Інші подробиці контракту виробник не розголошує.

У той же час відкриття провадження Aveo в Україні дасть змогу знизити вартість моделі.

Наприклад, Chery A13 китайської збірки коштує в Україні від 90 тис. грн, а ЗАЗ Forza, який ЗАЗ виробляє на базі A13 - від 80 тис. грн. Зараз Chevrolet Aveo поставляють в Україну з Кореї. В Україні мінімальна ціна моделі становить 92,9 тис. грн ($ 11,6 тис.), моделі з кузовом типу хетчбек - від 99,6 тис. грн ($ 12,4 тис.).

Компанія планує продавати Chevrolet Aveo і на експортних ринках, зокрема в Росії.

Chevrolet Aveo належить до автомобілів класу B і є в ньому лідером продажів. За підсумками 11 місяців в Україні продано 4,6 тис. цих автомобілів з часткою ринку 24,2%. Об'єм двигуна в базових моделях становить 1,5 л, потужність - 85 к. с. Основними конкурентами є Skoda Fabia, Hyundai Getz, Ford Fiesta.

Зараз ви читаєте новину «Chevrolet Aveo випускатимуть на ЗАЗі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі