Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 16:24

ЗАЗ почав випуск нової моделі - Forza (ФОТО)
7

Фото: Фото: Володимир Мукан / Gazeta.ua

На конвеєрі Запорізького автомобільного заводу запустили першу партію нової моделі ЗАЗ Forza.

"Це та ж Cherry А-13, але з модернізованою підвіскою і новими шильдиками. Однак це лише дослідна партія машин. Ці авто будуть випробовувати. Можливо, знайдуться якісь недоліки. Після їхнього вилучення машини підуть у серійне виробництво", - сказав Gazeta.ua директор компанії "Авто-консалтинг" Олег Оменицький.

Перед початком виробництва на ЗАЗі удосконалили складальну лінію, встановили нове обладнання. Встановили устаткування для заправки технологічними рідинами, пристрої тестування ходових якостей машин й інші роботизовані апарати. Більшість обладнання нової лінії німецького та японського виробництва. За годину із конвеєра сходитиме 8 машин.

Ходову частину машини адаптували до українських доріг.

У Києві в "Автоцентрі на Столичному" вже виставлені два автомобілі ЗАЗ Forza.

"Обидва червоного кольору з кузовом ліфтбек. Відомо, що ціна на ці машини стартуватиме від 84 тисяч гривень. На машину вже йде запис, часто телефонують і запитують. Forza з'явиться у автосалонах через два тижні", - розповів продавець.

"ЗАЗ Форза користуватиметься попитом у водіїв, які купують Lanos та Aveo, тобто машини до 100 тисяч гривень. Невідомо, звісно, чи стане вона народною, бо навіть відомі нам Daewoo Lanos перші два роки люди не дуже брали. Потім вже придивилися - і машина стала масовою", - зазначив Оменицький.

За словами директора компанії "Авто-консалтинг", у перші роки випуску Forza попит на Аveo та Lanos не зменшиться.

"В кожній машині є свої переваги, тому думаю, моделлю Forza АвтоЗАЗ лише урізноманітнить вибір своєї продукції. Он, наприклад, на ВАЗі, у Росії, паралельно випускають "сімки" і "пріори". Одні й інші моделі користуються попитом", - підкреслив він.

Машину обладнано 1,5-літровим 16-клапанним двигуном на 109 к.с. і 5-ступеневою механічною коробкою передач.

У змішаному циклі автівка витрачає 4,6 л на 100 км. Максимальна швидкість 160 км/год. До базової комплектації входить система ABS, ЕBD, подушка безпеки водія, центральний замок із дистанційним керуванням, кондиціонер, гідропідсилювач керма, регулювання крісла водія, електропривід та підігрів зовнішніх дзеркал, програвач із 6 динаміками, парктронік.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ почав випуск нової моделі - Forza (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути