середа, 13 травня 2020 15:13

Через заборгованість за кредитом не штрафуватимуть: чому

Через заборгованість за кредитом не штрафуватимуть: чому
На час карантину заборонили підвищувати відсоткову ставку для клієнтів, які не зможуть вчасно платити за кредитом. Фото: pixabay.com

До закінчення карантинних обмежень українців не штрафуватимуть за несвоєчасну сплату відсотків за споживчими кредитами.

Норма поширюється на всі споживчі кредити, які видають не тільки банки, але й фінансові компанії, повідомили в Нацбанку.

Заборону на штрафні санкції за несвоєчасну сплату споживчих кредитів подовжив парламент.

Крім того, на час карантину заборонили підвищувати відсоткову ставку для клієнтів, які не зможуть вчасно платити за кредитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці не поспішають брати кредити

Водночас закон не звільняє позичальника від обов'язку сплати за кредитом.

Щоб допомогти українцям вийти з коронакризи, банки пропонують кредитні канікули. Водночас це тільки відтермінування в розрахунках клієнта з банком на період карантину.

Верховна Рада в другому читанні та в цілому ухвалила закон про додаткову підтримку платників податків під час поширення пандемії Covid-19. Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби" підтримали 333 нардепи.

Зараз ви читаєте новину «Через заборгованість за кредитом не штрафуватимуть: чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі