вівторок, 17 жовтня 2023 15:11

Ціни на бензин в Україні знизились

Ціни на бензин в Україні знизились
Середня ціна на бензин знизилась за тиждень. Фото: Pexels

Середня ціна на бензин А-95 протягом тижня зменшилась на 0,25 грн/л, до 47,5 грн/л.

На А-92 ціна впала на 1,25 грн/л, до 44,25 грн/л. Про це повідомляє enkorr з посиланням на дані Консалтингової групи А-95.

16 жовтня "п'ятірка" коштувала у межах 45,00−50,5 грн/л, що на 0,75−1 грн/л нижче порівняно з цінами, зафіксованими тижнем раніше.

У західних та центральних областях пальне коштувало найменше: 45−49,5 грн/л. А-95 дорожче торгувався у північному і південному регіонах - за 45,25−50,5 грн/л.

У Середземноморському регіоні Європи зменшилась на $11/т, до $800/т, у Північно-західному регіоні - на майже $30/т, до $866/т, порівняно з минулим тижнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все залежатиме від однієї умови" – економіст про ціну на бензин

"Ринок бензину не оминуло призупинення розмитнення палива з молдавського й болгарського напрямків з 5 жовтня", - йдеться у повідомленні.

На постачаннях пального позначилися і черги на кордоні. За даними сервісу є-Черга, на західному кордоні вони становлять 9-10 днів, на північному 6-11. Очікувані обсяги постачань бензину зменшились на 40% порівняно з 6 жовтня.

В одній із компаній, повідомили, що причин для занепокоєння немає, бо на ринку достатня кількість бензину.

Взимку російські терористи намагалися залишити українців без світла, тепла та води. Для цього загарбники обстрілювали ракетами та дронами українські ТЕС та ТЕЦ. Країна-агресорка Росія може відновити удари по енергетичній інфраструктурі України з настанням холодів. Посилити стійкість української енергосистеми сподіваються у співпраці з міжнародними партнерами.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на бензин в Україні знизились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі