Михайло Жилін відкрив незвичне кафе у Вінниці. В ньому готують пончики прямо перед відвідувачами.
"Із дружиною переїхали до Вінниці із Донецька. Свого часу був на війні і тяжко травмувався. Останні роки викладав в університеті імені Стуса. Вирішив, що хочу вілкрити власну справу", - розповідає Михайло.
Чоловік брав участь у конкурсі бізнес- проектів, які проводила міська рада і виграв. За це йому організували навчання у київській школі економіки.
"Пончики супроводжували мене все дитинство у Донецьку. Їх носили у гості, брали на прогулянку чи до кави. А у Вінниці такого нема. До того ж ми відкривали кафе у тому ж районі, де колись мешкав Михайло Коцюбинський. Назвали його символічно "Intermezzo", на честь його творів. Обоє з дружиною літератори. Вважали, що це має бути кафе для людей, які люблять читати. Навіть думали поставити підставки на столиках для мобільних телефонів", - каже Михайло.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час карантину вдалося запустити онлайн сироварню"
Скільки чоловік вклав у справу він не розголошує. Але каже, що не дивлячись на карантин, роботи вистачає. Зараз основні відвідувачі фаст- фуду — школярі з найближчої школи.
"Тіста, яке робимо вранці не вистачає на весь день, тому після обіду часто доробляємо ще одну порцію. Змінили і тенденцію продажу. Спершу планували продавати по 6 пончиків у картонній коробці за 30 грн. Але школярам то дорого, тому часто продаємо і по одному", - пояснює.
Пончики поливають різними соусами та посипають цукровою пудрою. Крім них готують берлінери — пончики з начинкою з шоколадом або полуницею. Такі коштують по 12 грн за штуку.
Ірина Микитеєк з Чернівців несподівано почала займатись бізнесом. Чотири роки тoму жінка попросила своїх друзів, щоб принесли їй цукор і банки. Так вона стала варити варення різних видів і смаків. А цього року додала ще пастилу.
Коментарі