понеділок, 27 травня 2013 13:25

Борг Києва за комуналку зріс на 25% і наблизився до 1,5 мільярда гривень

Борг Києва за комуналку зріс на 25% і наблизився до 1,5 мільярда гривень
Борг киян за ЖКП збільшився за чотири місяці цього року на 25%. Фото: glukhiv-upszn.at.ua

Борг Києва за послуги ЖКГ і споживання енергоресурсів становить 1,5 млрд грн.

Про це сьогодні на розширеному засіданні колегії КМДА за підсумками опалювального сезону повідомив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури Володимир Баженов.

При цьому борг киян збільшився за чотири місяці цього року на 25%.

"Наступна тема досить для нас болюча - це платежі за послуги ЖКГ та енергоресурси. З 1 січня по 1 травня у Києві майже на 25% збільшився борг за ці послуги. Ми наблизилися вже до 1,5 мільярда гривень боргу. Причому, якщо по газу, воді, електриці там невелике зниження близько 1%, то за теплову енергію заборгованість збільшилася на 260 млн грн. У цій структурі близько 800 мільйонів гривень - борги населення, 300 мільйонів - ЖБК, орендарі та інші, 30 мільйонів гривень - бюджетна сфера: пільги та субсидії, і 440 мільйонів гривень - некомпенсована різниця в нарахуваннях", - повідомив Баженов.

За його словами, зараз ведеться серйозна позовна робота з тими, хто відмовляється платити за спожиті послуги, але дуже серйозно не допрацьовує виконавча служба.

"З початку цього року, житловими органами всіх районів представлені на примусове вилучення коштів вже понад 5,2 тисяч позовів на загальну суму 37 мільйонів гривень. Тут дуже серйозна недоробка з боку районних відділів виконавчих служб", - заявив Баженов.

Як повідомив технічний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Зайцев, борг підприємства перед "Нафтогазом" за газ складає 2,2 млрд грн.

"На сьогодні заборгованість споживачів перед ПАТ "Київенерго" становить понад 3 мільярди гривень, в тому числі за тепло - 2 мільярди 51 мільйон гривень, збільшення на 530 мільйонів гривень; по електроенергії - 954 мільйонів гривень, збільшення на 356 мільйонів гривень; некомпенсована різниця в тарифах на тепло на сьогоднішній день - 973 мільйонів гривень і, як результат, борг "Київенерго" за газ - 2,2 мільярда гривень", - повідомив Зайцев.

Зараз ви читаєте новину «Борг Києва за комуналку зріс на 25% і наблизився до 1,5 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі