четвер, 09 червня 2011 09:21

Бізнес почав активно скуповувати євро

Бізнес почав активно скуповувати євро

Євро дорожчає до долара США та інших світових валют.

Інвестори скуповують євро, вважаючи, що глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше дасть сигнал про ймовірне підвищення процентних ставок у липні.

Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США - євро, ієни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони - знижується після виходу огляду ФРС Beige Book.

В огляді зазначено, що зростання економіки США сповільнюється.

За 1 євро дають $ 1,4615 порівняно з $ 1,4583 напередодні. Євро зміцнився до ієни на 0,4% - до 116,95 ієни.

За $ 1 дають 80,02 ієни проти 79,89 напередодні.

У четвер ЄЦБ залишить базову ставку на рівні 1,25%, прогнозують аналітики. Банк Англії, як очікують, також залишить ставку на рівні 0,5% - мінімальному за всю історію британського ЦБ.

Фунт стерлінгів дешевшає до євро, напередодні експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's заявили, що Британія ризикує втратити рейтинг "ААА" у разі, якщо країні не вдасться скоротити бюджетний дефіцит. За 1 євро дають 89,09 пенса проти 88,90 пенса напередодні.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес почав активно скуповувати євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі