четвер, 25 квітня 2013 14:30

АТ "ЄВРОГАЗБАНК" підтвердив стабільність свого кредитного рейтингу

У квітні 2013 року "Українське кредитно-рейтингове агентство" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу "uaBBB +" Публічного акціонерного товариства "ЄВРОГАЗБАНК". Прогноз рейтингу - "стабільний". У рамках оновлення кредитного рейтингу використовувалася фінансова звітність АТ "ЄВРОГАЗБАНК" за 2009-2012 р., а також внутрішня інформація, надана банком у ході рейтингового процесу.

"ЄВРОГАЗБАНК" здійснює діяльність на банківському ринку c жовтня 2006 року. Основними власниками Банку є члени сім'ї Івченко, яким безпосередньо належить більше 87% акцій. Банк займає 59 місце в банківській системі за розміром чистих активів (ІІІ група), 86 - за розміром балансового капіталу і 48 - за обсягом депозитів фізичних осіб. Установа обслуговує більше 20 тис. клієнтів (в т.ч. 18 тис. фізичних осіб), а його регіональна мережа представлена ??20 відділеннями в 12 областях України. Банк також активно продовжує розвивати картковий бізнес. У 2013 році власники планують збільшити акціонерний капітал установи на 40 млн. грн. Чистий прибуток Банку за підсумками 2012 року склав 2,6 млн. грн.

Висока рейтингова позиція банку - результат розширення регіональної мережі, зростання обсягів карткового бізнесу та кількості клієнтів в цілому. Сьогодні "ЄВРОГАЗБАНК" має незначну частку простроченої заборгованості в кредитному портфелі, а також прийнятні показники ліквідності і збалансованість активів і пасивів за строками до погашення.

Прогноз рейтингу "стабільний" свідчить про відсутність передумов для зміни рейтингу.

Детальна інформація про АТ "ЄВРОГАЗБАНК" - на сайті www.egb.kiev.ua

АТ "ЄВРОГАЗБАНК". м. Київ, пр. Московський, 16. Усі види банківських послуг. Ліцензія НБУ № 233 від 07.11.11р.

Зараз ви читаєте новину «АТ "ЄВРОГАЗБАНК" підтвердив стабільність свого кредитного рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі