субота, 22 вересня 2012 18:32

Арбузов: Ситуація на ринках капіталу дозволяє нам позичити ще 1,5 млрд дол

Арбузов: Ситуація на ринках капіталу дозволяє нам позичити ще 1,5 млрд дол
За словами Арбузова, така ж можливість позики існує для уряду і на внутрішньому ринку. Фото: zn.ua

Сприятлива ситуація, що склалася на зовнішніх ринках капіталу, відкриває Міністерству фінансів України можливість для нових запозичень в обсязі 1-1,5 млрд дол.

Про це заявив в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" голова Національного банку України Сергій Арбузов.

"Мінфін ще не сказав свого останнього слова як на зовнішніх, так і на внутрішньому ринку. Нинішні котирування дохідності нещодавно розміщених євробондів на 2 млрд дол. вже значно нижчі за дохідність, одержану при їх розміщенні (становлячи зараз близько 7,5-7,7%). Відповідно, відкривається можливість для нових запозичень в обсягу 1-1,5 млрд дол." - зазначив голова Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 10 банків покарає НБУ за "розгойдування" курсу гривні - Арбузов

При цьому він додав, що така ж можливість існує для уряду і на внутрішньому ринку.

"Попит на валютні облігації для населення, дебютний випуск яких заплановано на першу декаду жовтня, перевищує пропозицію: кількість уже поданих на купівлю заявок перевищує обсяг дебютного випуску на 200 млн дол.", - сказав Арбузов.

Нагадаємо, Кабмін своєю постановою №875 від 17 вересня 2012 р. оформив дорозміщення єврооблігацій на 600 млн. дол., збільшивши суму випуску євробондів до 2,6 млрд дол. із 2 млрд дол., із погашенням у липні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов: Ситуація на ринках капіталу дозволяє нам позичити ще 1,5 млрд дол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі