четвер, 10 березня 2011 15:25

АМКУ не давав добро Фірташу на купівлю сєвєродонецького "Азоту"

АМКУ не давав добро Фірташу на купівлю сєвєродонецького "Азоту"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не надавав дозволу на купівлю Дмитром Фірташем сєвєродонецького "Азоту".

Про це журналістам заявили в АМКУ.

Відповідно, комітет готовий розслідувати цю купівлю, але поки такі дії не розпочаті. Також в АМКУ заявили, що інформація з приводу того, чи звертався Фірташ в АМКУ із заявкою на придбання черкаського "Азоту", є конфіденційною.

Нагадаємо, 4 лютого Фірташ заявив, що придбав великого виробника мінеральних добрив компанію "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", Луганська область. За його словами, підприємство придбано частково на його кошти, а частково - за залучені у банків. Суми угоди Фірташ не назвав.

Фонд держмайна (ФДМ) 17 листопада 2010 уклав з дочірньою структурою IBE Trade Corp - компанією Worldwide Chemical Llc - договір купівлі-продажу 40% акцій ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" за 276 500 000 грн (близько 35 млн дол). У прес-службі ФДМ цю інформацію тоді не підтвердили, але і не спростували, так само як і в IBE Trade Corp.

Ціна продажу виявилася на 34,4% нижчою за номінальну вартість держпакету, яка станом на 14 липня 2010 року, коли ФДМ вніс його до списку об'єктів, що підлягають продажу в 2010 році, становила 422 680 000 грн.

ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот "- четвертий за обсягами виробник азотних міндобрив в Україні.

Зараз ви читаєте новину «АМКУ не давав добро Фірташу на купівлю сєвєродонецького "Азоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі