середа, 09 березня 2011 13:03

Фірташ вмовляє Януковича й Азарова продати акції "Нафтогазу"

Фірташ вмовляє Януковича й Азарова продати акції "Нафтогазу"

Глава ради директорів Group DF Дмитро Фірташ вважає доцільним вивести Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" на фондовий ринок і продати 20-25% акцій компанії.

"Моя думка, - і я переконую в цьому і уряд, і президента, - що НАК "Нафтогаз" треба виводити на фондовий ринок. І продавати 20-25 відсотків його акцій", - сказав він в інтерв'ю журналу Politique Internationale (Франція).

На думку бізнесмена, якщо "Нафтогаз" вивести на біржу, то це принесе в Україну близько $ 20 млрд іноземних інвестицій.

При цьому він проти створення російсько-українського газового консорціуму.

"Створення газового консорціуму нічого не дасть Україні. Перше. Українська газотранспортна система в кращому стані, ніж російська. Друге. Цей проект передбачає об'єднання "Газпрому" з "Нафтогазом". Але це передбачуване "злиття" насправді буде просто поглинанням "Нафтогазу" "Газпромом", - підкреслив Фірташ.

Крім цього, бізнесмен позитивно висловився про плани України будувати ЗПГ-термінал в акваторії Чорного моря. Він вважає, що Україна здатна розвивати цей напрямок: поставляти газ на термінал і продавати його країнам Західної Європи.

Нагадаємо, раніше глава "Нафтогазу" Євген Бакулін заявив, що компанія планує в 2012-2013 роках вийти на IPO.

Він уточнив, що зазвичай підготовча робота, яку, в тому числі, планує провести "Нафтогаз України", для розміщення своїх акцій на біржі потребуватиме 1,5-2 роки.

За його словами, зараз ця робота ведеться силами компанії і міністерства енергетики та вугільної промисловості.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ вмовляє Януковича й Азарова продати акції "Нафтогазу" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі