середа, 02 березня 2011 12:17

Фірташ все ж таки придбав "Азот" Ярославського

Фірташ все ж таки придбав "Азот" Ярославського

Підприємець Дмитро Фірташ придбав ВАТ "Азот" (Черкаси).

Про це повідомляється в прес-релізі, поширеному прес-службою Фірташа.

"На сьогоднішній день сукупні потужності керованих Фірташем виробників азотних добрив становлять 2,44% світових потужностей. Зокрема, частка підприємств, що перебувають в Україні, - 2,28% світових потужностей", - повідомляється в прес-релізі.

Крім того, за даними прес-служби, приєднання заводу "Азот" дасть змогу групі активів, підконтрольних Фірташу, оптимізувати виробничо-збутову політику і упровадити уніфіковані стандарти управління підприємством. Такі дії скоротять адміністративні і загальновиробничі витрати.

Як повідомив колишній власник "Азоту" Олександр Ярославський, переговори завершилися сьогодні.

"Ми вдарили по руках. Від сьогоднішнього дня черкаський "Азот" належить особисто Дмитру Фірташу", - сказав він.

Раніше бізнесмен заявляв, що менш ніж за 800 мільйонів доларів завод не продасть. На питання, чи поступився Ярославський в ціні, підприємець відповів негативно.

"Ця угода - чистий бізнес. Тут немає ніякої політики. Мені запропонували хорошу ціну, і я погодився", - підкреслив Ярославський, відповідаючи на питання про причини продажу "Азоту".

Відзначимо, вчора з посиланням на джерела у хімічній галузі України з'явилася інформація про купівлю Фірташем ВАТ "Азот", сума операції оцінювалася в 700-800 млн дол.

Згодом власник "Азоту" спростував цю інформацію.

Нагадаємо, черкаський "Азот" був введений в експлуатацію 1965 року. На підприємстві працюють близько 4,5 тис. людей.

РБК-Україна, DT.UA

Зараз ви читаєте новину «Фірташ все ж таки придбав "Азот" Ярославського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі