четвер, 01 серпня 2019 14:14

Американська торгова палата пропонує створити регулятор для формування тарифів на залізничні вантажоперевезення

Американська торгова палата пропонує створити регулятор для формування тарифів на залізничні вантажоперевезення
Фото: Depositphotos

Експерти компаній-членів Американської торгової палати в Україні пропонують закріпити функції зі встановлення тарифів на вантажні залізничні перевезення за профільним регулятором - Національною комісією з регулювання транспорту.

Про це йдеться в листі президента Американської торгової палати в Україні Андрія Гундера міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, голові Державної регуляторної служби Ксенії Ляпіній, голові правління АТ "Укрзалізниця" Євгену Кравцову і директору з розвитку бізнесу Укрзалізниці Андрію Рязанцеву.

Гундер нагадав, що 5 липня Мінінфраструктури опублікувало постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 16 грудня 2009 року №1392", яким планується введення автоматичної індексації тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом в межах України.

Експерти компаній-членів Палати проаналізували проект і висловили конструктивні коментарі та пропозиції.

"З огляду на те, що проект постанови передбачає право АТ "Укрзалізниця" автоматично і без обговорення з бізнес-спільнотою щокварталу збільшувати тарифи на залізничні перевезення на рівні прогнозного індексу цін промислових виробників, експерти компаній членів Американської торгової палати в Україні пропонують закріпити функції зі встановлення тарифів на вантажні залізничні перевезення, а також розробку методики їх зміни, за профільним регулятором (Національна комісія з регулювання транспорту), створення якого передбачене програмою реформування залізничного ринку для приведення у відповідність з міжнародними стандартами ЄС", - йдеться в листі.

До моменту початку роботи контроль за встановленням і щорічним переглядом тарифів є функцією Кабміну та профільного міністерства.

Зараз ви читаєте новину «Американська торгова палата пропонує створити регулятор для формування тарифів на залізничні вантажоперевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі