четвер, 21 лютого 2019 13:05

Які особливості роботи українських заробітчан у Польщі

Які особливості роботи українських заробітчан у Польщі
Спеціальна відпустка офіційно працевлаштованих українців у Польщі триває не більше двох днів у місяць. Фото: Шопінг в Польщі

Українські заробітчани у Польщі, крім звичайної відпустки, мають право на спеціальну.

Її дають офіційно працевлаштованим заробітчанам в особливих випадках. Це народження, смерть чи шлюб будь-кого з близьких родичів. Щоправда відпочивати можна не більше двох днів у місяць, пише ubr.ua.

У польському законодавстві "близькими родичами" є дитина, дружина, чоловік, мати, батько, мачуха, вітчим, брат, сестра, свекруха, тесть, дід, баба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу

Спеціальна відпустка оплачується еквівалентно зарплаті. Щоправда є особливості. Якщо працівник вирішить одружитися, може взяти 2 дні відпустки. Але шлюб повинен бути державним, а не церковним. Інакше відпустку не оплатять.

Щоб отримати відпустку, потрібно подати відповідну заявку на ім'я свого роботодавця.

У Польщі відчувають дефіцит українських заробітчан. Щоб утримати працівників, торік польські підприємці витратили на нефінансові пільги $3,2 млрд. Пропонували безкоштовне харчування, проживання, страхування. Торік кожна третя компанія збільшила витрати на заохочення працівників. Розмір щомісячних бонусів на одного працівника становив $530.

Зараз ви читаєте новину «Які особливості роботи українських заробітчан у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі