четвер, 14 лютого 2019 14:44

Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу

Торік українці за кордоном найчастіше шукали роботу у Польщі, Чехії, Німеччині, Словаччині, Угорщині. Водночас найвищу зарплату заробітчанам пропонували у Канаді - на рівні 97 тис. грн.

75% зарубіжних вакансій прийшлося на Польщу. Кожна третя вакансія - на Чехію. Там у середньому платили $1 тис. (понад 27 тис. грн). Найзатребуванішими були різнороби, пекарі, пакувальники, пише olx.ua.

Автор: olx.ua
  Не всі підприємства за кордоном готові платити більше, ніж українці отримують вдома.
Не всі підприємства за кордоном готові платити більше, ніж українці отримують вдома.

У Німеччині українським працівникам у середньому платили 41 тис. грн. Найбільше роботи пропонували різноробочим, сортувальникам і водіям.

Різноробів, зварювальників та пакувальників, кухарів, водіїв шукали у Словаччині. Працівникам в останньому півріччі 2018-го у середньому платили 25 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працездатного населення стає менше: назвали причини

Відчутно менше пропонували робочим в Угорщині - 18 тис. грн. У п'ятірку найпопулярніших країн, куди їхали працювати українці, ввійшов Ізраїль. Там працівникам платили 55 тис. грн. Шукали різноробів, прибиральників і пакувальників.

Не всі підприємства за кордоном готові платити більше, ніж українці отримують вдома. Наприклад, у Болгарії та Туреччині фахівцям пропонують до 15 тис. грн.

Цьогоріч зарплати у Польщі продовжать зростати через дефіцит робочої сили. Щоправда не так стрімко, як торік. У середньому виплати збільшать на 6-6,5%.

Зараз ви читаєте новину «Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі