середа, 16 жовтня 2019 21:10

Як не переплатити під час купівлі квартири: поради

На вартість квартири найвідчутніше впливає метраж, площа кухні та поверх. Так, за "однокімнатку" 35 м² у середньому просять $35 тис. За житло 34 м² - $33 тис.

При купівлі трикімнатної квартири можна заощадити близько $3 тис. Це різниця між середньою ціною на житло в 75 м² за $66 тис. та 74 км² за $63 тис. При чому останніх квартир на ринку більше, пише olx.ua.

Автор: olx.ua
  Традиційно квартири коштують дешевше на перших поверхах.
Традиційно квартири коштують дешевше на перших поверхах.

Купити квартиру дешевше можливо за рахунок меншої площі кухні. Однокімнатне житло з кухнею 6 м² у середньому коштує $30 тис. Двокімнатне - $42 тис., трикімнатне - $48,7 тис. Ці ж квартири з кухнями 7 м² обійдуться на $1-2 тис. дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купити будинок у Києві стало дешевше: ціни

Традиційно квартири коштують дешевше на перших поверхах. Середня ціна "однокімнатки" на першому поверсі становить $33 тис. За квартиру вище просять $41,4 тис.

Двокімнатна квартира на першому поверсі у середньому коштує $43,5 тис. Вище – $63 тис. За трикімнатну на першому поверсі просять $57,5 тис. На поверхах вище - $87 тис. Водночас серед усіх квартир тільки 7% розташовані на перших поверхах.

У вересні переважно купували квартири у нових будинках. Найчастіше 1-2-кімнатні. Найдешевше коштувало 1-кімнатне житло 22 м² у Дніпровському районі - $20,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Як не переплатити під час купівлі квартири: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі