неділя, 06 жовтня 2019 21:10

Квартира у Києві: назвали актуальні ціни на житло

Квартира у Києві: назвали актуальні ціни на житло
У вересні попит на купівлю квартир перевищував пропозицію. Фото: depositphotos

У вересні переважно купували квартири у нових будинках. Найчастіше 1-2-кімнатні. Найдешевше коштувало 1-кімнатне житло 22 м² у Дніпровському районі - $20,5 тис.

За $39 тис. купили 1-кімнатну квартиру площею 40 м² на вул. Каховській у Святошинському районі. У цьому ж районі на вул. Космонавта Комарова $50 тис. коштувала "однокімнатка" 41 м², передає АН "Благовіст".

2-кімнатну квартиру площею 56 м² у Голосіївському районі придбали за $50,5 тис. За $70 тис. купили 1-кімнатну квартиру 40 м². За $100 тис. - 2-кімнатну площею 62 м².

На вул. Деміївській у Голосіївському районі 1-кімнатне житло площею 55 м² коштувало $102 тис. 2-кімнатне 64 м² у Шевченківському районі - $160 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві хочуть заборонити нове будівництво та реконструкцію

За $253 тис. купили 4-кімнатну квартиру 120 м² у Лабораторному провулку в Печерському районі. Найдорожче у вересні коштувала квартира 230 м² у Шевченківському районі у новобудові - $435 тис.

"Попит на деякі об'єкти перевищує пропозицію. Майже половина запитів припадає на квартири в нових будинках. Прогнозуємо активність на ринку і в жовтні", – каже Олена Бібєрова, гендиректор агентства.

Верховна Рада розробила законопроект №2047-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості шляхом діджіталізаціі розрахунку податкової вартості нерухомості". Зараз вартість житла визначає оцінювач. Тому може маніпулювати з ціною. Пропонують ввести поняття податкової вартості нерухомості та впровадити дворівневу систему оцінки. Вартість квартири визначатиме не людина, а автоматизованний електронний майданчик. Ціну нерухомості перевірятимуть в єдиній базі даних податкової вартості.

Зараз ви читаєте новину «Квартира у Києві: назвали актуальні ціни на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі