пʼятниця, 04 травня 2012 11:46

Ахметов купив "Крименерго" за 256,1 мільйона

Ахметов купив "Крименерго" за 256,1 мільйона
Фото: interfax.com.ua

Переможцем конкурсу з продажу 45% акцій ПАТ "Крименерго" стала кіпрська компанія DTEK Holdings Ltd, запропонувавши 256,1 млн грн.

DTEK спочатку запропонувало за пакет акцій 246,1 млн грн, а ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" - 246,05 млн грн.

Під час торгів, які проходили у Фонді державного майна (ФДМ), найвищу ціну назвала DTEK - 256,1 млн грн.

ФДМ оголосив конкурс з продажу 45% акцій сімферопольської енергопостачальної компанії "Крименерго" 14 березня. Стартова ціна пакета акцій становила 246 млн грн.

Згідно з умовами конкурсу, його учасник повинен або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, що поставляється "Крименерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність. Покупець серед іншого має забезпечити погашення заборгованості за закуплену електроенергію відповідно до договорів з ДП "Енергоринок", забезпечити спрямування коштів на виконання інвестиційних програм, технічне переозброєння, модернізацію підприємства. У соціальній діяльності інвестор зобов'язується, зокрема, не створювати заборгованості перед працівниками та забезпечити поетапне підвищення заробітної плати.

Також покупець зобов'язаний до 2014 року розробити план дій з охорони навколишнього середовища зі строком її виконання до 2015 року.

DTEK належить 12,49% акцій компанії. За даними ЗМІ, ще 10% Крименерго належить структурам, близьким до групи Енергетичний стандарт, підконтрольної бізнесменові Костянтину Григоришину.

DTEK - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) бізнесмена Ріната Ахметова.

"Луганське енергетичне" об'єднання експлуатує мережі, що раніше належали обласної енергопостачальної компанії Луганськобленерго. За даними ЗМІ, ЛЕО підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив "Крименерго" за 256,1 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі