пʼятниця, 13 квітня 2012 14:48

За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин

За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин
Стартова ціна пакета акцій "Дніпрообленерго" становить 600 млн грн. Фото: litsa.com.ua

У конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Дніпрообленерго" 17 квітня візьмуть участь DTEK Holdings Ltd і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО).

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна (ФДМ).

Відомство оголосило конкурс з продажу пакета акцій цієї енергокомпанії 22 лютого. Стартова ціна пакета - 600 млн грн.

"Луганське Енергетичне Об'єднання" підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину. Є одним з найбільших енергопостовляющіх компаній на території України і монополістом з постачання електроенергією в Луганській області. Компанія заснована в 2001 році на базі майна державної "Луганськобленерго". 99% акцій компанії належать кіпрській Samhato Enterprises Limited.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро піднявся на 3 копійки, за долар дають трохи більше 8 гривень

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії Україні. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена ??потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Слід зазначити, що ДТЕК раніше вже придбав виставляються ФДМУ на продаж пакети акцій "Донецькобленерго" (40% за 467 600 000 грн), "Київенерго" (25% за 450 500 000 грн), "Західенерго" (45,1% за 1,9 млрд грн), "Дніпроенерго" (25% за 1,18 млрд грн).

Зараз ви читаєте новину «За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі