вівторок, 19 січня 2021 10:55

9% малих підприємців закриють бізнес після локдауну - опитування

9% малих підприємців закриють бізнес після локдауну - опитування
24% підприємців вважають заходи нової хвилі обмежень занадто жорсткими. Фото: unsplash

62% малих підприємців вважають, що в січневому локдауні немає сенсу.

Про це йдеться в результатах експрес-опитування від Європейської Бізнес Асоціації серед представників малого та мікробізнесу.

Згідно з даними дослідження, 24% підприємців вважають заходи нової хвилі обмежень занадто жорсткими, і тільки 14% вважають їх адекватними ситуації чи м'якими.

"Через впровадження нового локдауну 22 відсотки підприємців шукають нові можливості для розвитку свого бізнесу, ще 22 відсотки змушені відправляти працівників у неоплачувану відпустку, 13 відсотків скорочують заробітну плату, 10 відсотків – частково скорочують штат, 9 відсотків – закриватимуть бізнес. Тільки 9 відсотків повідомили, що не відчувають впливу локдауну на свою роботу, а 15 відсотків підприємців змогли перевести бізнес в онлайн", - йдеться в повідомленні Асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не потрібно чіпати ФОПів - експерт про оподаткування малого бізнесу

36% опитаних звернулися до держави за матеріальною підтримкою у розмірі 8 тис. грн. Цю суму планують витратити на заробітні плати працівників, оплату оренди та комунальних платежів.

"33 відсотки підприємців, яким підтвердили виплату, отримали кошти через тиждень після успішної подачі заяви, ще 19 відсотків – за 2 тижні або більше, 13 відсотків – за 1-3 дні. Інші 35 відсотків опитаних все ще очікують на надходження коштів. Водночас, тільки 3 відсотки ФОПів повідомляють, що ці кошти допоможуть компенсувати їх збитки від впровадження локдауну, тоді як 84 відсотки вважають такі кошти недостатніми", - йдеться в результатах опитування.

Опитування проводилось з 11 до 18 січня 2021 року серед аудиторії проєкту Unlimit Ukraine. У ньому взяли участь 105 підприємців – представників малого бізнесу.

Із 22 грудня Пенсійний фонд почав виплачувати по 8 тис. грн одноразової допомоги підприємцям і найманим працівникам. Частину заявок відхилили.

Зараз ви читаєте новину «9% малих підприємців закриють бізнес після локдауну - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі