понеділок, 02 липня 2018 21:11

5 порад, як не думати під час відпустки про роботу

5 порад, як не думати під час відпустки про роботу
Робочі справи потрібно закривати заздалегідь. Щоб під час відпустки не довелось відволікатися на них. Фото: khersonci.com.ua

72% опитаних українців назвали літо найтиповішим сезоном для відпочинку та відпусток. На думку 12% та 11% респондентів відпочивати краще навесні та восени. Лише 5% зазвичай беруть відпустку взимку.

Як правило перед відпусткою, в останні робочі дні, потрібно терміново закривати всі невирішені справи. Бувають випадки, коли і на відпочинку доводиться працювати. Щоб такого не сталося, потрібно завчасно спланувати власну відпустку та роботу, пише HeadHunter.

"Їжте слона по шматочках"

Ніколи не залишайте невиконані справи чи поставленні перед вами завдання на останній тиждень. Якщо маєте обсяг роботи, яку потрібно виконати до відпустки, розбийте її на рівні частини. Краще кожен день затримуватися на годину, ніж перед відпусткою не спати дві доби поспіль.

Не розтягуйте "задоволення"

Якщо не вдалось закінчити всі справи і щось доведеться доробляти під час відпустки, не розтягуйте це на весь період відпочинку. Адже недороблена робота не дозволить повноцінно розслабитися. Виділіть для виконання завдання певний час. Наприклад, ту половину дня, коли ви більш продуктивні.

Серйозні розмови - до, а не після

Якщо вам потрібно серйозно поговорити з керівництвом, краще це зробити до відпустки, ніж після. Йдеться про підвищення по службі чи зростання зарплати. Адже думки про це можуть завадити вашому відпочинку. Крім того, якщо рішення буде негативним, то матимете час проаналізувати власні помилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок на морі чи підйом на Говерлу: скільки коштує літня відпустка

"І нехай весь світ зачекає"

Під час відпустки по можливості вимкніть телефон та не відповідайте на робочі повідомлення. Якщо ж без вас об'єктивно не обійтися, обговоріть час, який можете присвятити роботі.

Правильно плануйте відпочинок

Щоб повністю розслабитися та усвідомити, що можна нічого не робити, необхідно два дні. Тому заплануйте на цей час екскурсії, огляд визначних пам'яток, активні прогулянки. Далі можна просто лежати на пляжі і насолоджуватися сонцем. Те ж саме і з виходом з відпустки — залиште хоча б два дні на адаптацію перед активним робочим процесом.

За результатами дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 64% українців не планують їхати на відпочинок цього року. Крім того, 79% жителів сіл нікуди не поїдуть, лише 3% планують поїздку на дачу. Поїхати в Карпати та інші місця України запланувало 10% жителів міст і 5% жителів сіл. За кордон збираються їхати 5% жителів міст і 2% - жителів сіл.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як не думати під час відпустки про роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі