пʼятниця, 18 березня 2022 15:58

43% українського бізнесу протягнуть в умовах війни лиш кілька місяців - опитування

43% українського бізнесу протягнуть в умовах війни лиш кілька місяців - опитування
65% українського бізнесу планують скористатись допомогою держави через війну. Фото: Getty Images

43% представників бізнесу мають фінансову стійкість в умовах війни лише на кілька місяців.

Такі дані наводить Європейська бізнес асоціація (ЄБА) після проведеного опитування, пише "Уніан".

Дослідження також показало, що 28% мають запас стійкості на півроку, інші 17% мають резерви на рік або більше. 6% повідомили, що фінансові ресурси компанії вже вичерпані.

Майже половина опитаних керівників компаній, а саме 46% сказали, що планують скористатися заявленими державою методами підтримки бізнесу. 29% ще не мають рішення, а 23% не планують брати у держави гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ дав економічний прогноз для післявоєнної України

"Більшість (65%) керівників компаній в якості державної підтримки проситимуть співробітників отримати допомогу 6500 грн. Половина компаній (50%) планують скористатись і відстрочкою податкових платежів, і можливістю не платити ЄСВ за співробітників, що беруть участь у захисті країни в лавах ЗСУ або тероборони", - йдеться в повідомленні.

В опитуванні взяли участь 120 генеральних директорів і представників членських компаній ЄБА. Опитування проводили з 11 по 17 березня 2022 року.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати противника зростають фактично щодня. За минулу добу до свіжої статистики додались приблизно 200 окупантів. Цифра ліквідованих військових РФ виросла до 14 200. Середня швидкість помирання російських солдатів на українській землі становить 8 осіб за годину.

Зараз ви читаєте новину «43% українського бізнесу протягнуть в умовах війни лиш кілька місяців - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі