субота, 04 березня 2023 05:01

ЗСУ готуються вийти з частини Бахмута - ISW

ЗСУ готуються вийти з частини Бахмута - ISW
Запеклі бої за Бахмут точаться з літа минулого року. Фото: eastnews.ua

Збройні Сили України готуються залишити частину Бахмута.

Для цього українці створюють відповідні умови, припустили Аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне вивести війська з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід з особливо важких секторів на сході Бахмута", – ідеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин збрехав про "оточення" Бахмута: як його викрили

Зараз запеклі бої перемістились в промзону та на схід і південь міста.

Аналітики ISW зазначають, що геолокаційні кадри від 3 березня підтверджують, що українські війська зруйнували два критично важливих мости в районі Бахмута – один через річку Бахмутівка на північному сході Бахмута та один уздовж траси Хромове–Бахмут на захід від міста.

"Запобіжне знищення мостів, ймовірно, свідчить про те, що українські війська можуть намагатися перешкодити руху Росії у східному Бахмуті та обмежити потенційні шляхи виходу Росії з Бахмута на захід", – йдеться у звіті ISW.

Аналітики нагадують, що російські війська ведуть бої за захоплення Бахмута приблизно з травня 2022 року і зазнали величезних втрат у цьому процесі.

Бахмут давно охрестили фортецею України. Запеклі бої за нього точаться ще з літа минулого року.

27 лютого Генштаб ЗСУ повідомив, що Росія збільшила чисельність особового складу на сході. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на штурм Бахмута російські окупанти кинули найбільш підготовані загони. Також збільшилася інтенсивність штурмових дій ворога на Бахмутському напрямку.

Російські військові зосередили там основні зусилля, щоб спробувати повністю окупувати Донецьку область.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ готуються вийти з частини Бахмута - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі