середа, 03 квітня 2019 21:38

Заарештували найманця терористів, якого вигнали з Білорусі

Заарештували найманця терористів, якого вигнали з Білорусі
Чоловіка затримали на кордоні. Фото: ДТ

Спеціальний підрозділ Держприкордонслужби затримав найманця терористів на кордоні з Білоруссю.

Його вислали з Білорусі за вчинення адміністративного правопорушення. Білоруські прикордонники заборонили йому в'їзд до своєї держави терміном на 10 років, повідомляє ДПСУ.

Він отримав в Україні освіту, захистив дисертацію та отримав ступінь доктора політичних наук. Тривалий час працював за фахом.

"У 2014 році він прибув в м. Донецьк перетнувши кордон з РФ та вступив в ряди проросійських бойовиків. Відповідно до баз даних сайту "Миротворець" чоловік був заступником командира НЗФ "Восток", очолюваним сумнозвісним Олександром Ходаковським, та співробітником т.зв. МГБ ДНР з питань розробки стратегії та тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції ДНР, забезпечення політичної та юридичної безпеки учасників переговорного процесуя", - йдеться в повідомленні.

Зрозумівши безперспективність свого перебування у ДНР, він виїхав до Республіки Білорусь через території Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористу Джумаєву суд не продовжує арешт

У Білорусі розмістив оголошення про пошук роботи на одному з інтернет ресурсів. Там написав про свій досвід роботи у якості заступника командира батальйону "Восток" з особливо важливих справ.

Правоохоронці сусідньої держави вислали його за межі своєї країни.

За даним фактом Держприкордонслужбою направлено інформування до відповідного правоохоронного органу, про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення.

Четверо жителів Донецької області здались місцевій поліції впродовж тижня. Вони були найманцями незаконних збройних формувань, - повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували найманця терористів, якого вигнали з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі