четвер, 16 червня 2022 21:13

Спецтема: Війна Росії проти України

З Азоту в Сіверськодонецьку не можуть вивезти людей - Гайдай

З Азоту в Сіверськодонецьку не можуть вивезти людей  - Гайдай
Евакуювати людей зможуть тільки в разі повного припинення вогню. Фото: https://t.me/luhanskaVTSA

Близько 600 цивільних людей не можуть евакуювати з хімічного заводу "Азот" у Сіверськодонецьку через постійні обстріли російських окупантів.

Там перебувають 568 осіб, серед них 38 дітей. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв'ю CNN.

"Зараз вийти звідти неможливо. Я маю на увазі, що це фізично неможливо, бо дуже небезпечно через постійні обстріли та бої", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські розвідники розповіли про тактику росіян у Сіверськодонецьку

Гайдай додав, що, якби хтось вийшов з заводу, то з вірогідністю в 90% він був би убитий.

За його словами, евакуація буде можлива лише у разі повного припинення вогню. Але він дуже скептично ставиться до будь-яких обіцянок, які дала Росія.

Ситуація у бункерах під хімічним заводом "Азот" у Сіверськодонецьку, який заблокований російськими військами, стає загрозливою. Там ховаються мирні жителі та українські військові, у яких закінчується вода, продукти та медикаменти.

ООН готується надати допомогу тим, хто опинився на заблокованій території. Але організація не має гарантій безпечного доступу до мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «З Азоту в Сіверськодонецьку не можуть вивезти людей - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі