середа, 15 червня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники розповіли про тактику росіян у Сіверськодонецьку

Британські розвідники розповіли про тактику росіян у Сіверськодонецьку
Росіяни контролюють більшу частину СіверськодонецькаФото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Після більш ніж місяця важких боїв російські війська контролюють більшу частину Сіверськодонецька.

Російська тактика ведення міської війни, яка залежить від інтенсивного використання артилерії, завдала значної шкоди всьому місту. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіхи ЗСУ: військові відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках

Підрозділи ЗСУ разом з кількома сотнями мирних жителів перебувають у підземних бункерах на хімічному заводі "Азот" у промзоні міста.

Російські війська, ймовірно, будуть закріплені на "Азоті" та навколо нього. А українські бойовики зможуть вижити під землею. Це, ймовірно, тимчасово не дасть Росії переназначити ці підрозділи для виконання інших завдань.

Малоймовірно, що Росія передбачала таку потужну опозицію. Або такий повільний, виснажливий конфлікт під час свого початкового планування вторгнення.

Російські загарбники сконцентрували свої зусилля навколо Сіверськодонецька Луганської області. Також їм вдалося трохи просунутися біля Харкова.

Ситуація в Сіверськодонецьку Луганської області вкрай загострена. Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Артилерією ворог руйнує вщент багатоповерхівки та об'єкти промисловості.

Російські окупанти витіснили українських захисників з центру Сіверськодонецька. Загарбники також зруйнували міст, що з'єднував його з Лисичанськом. Напередодні зазначалося, що загарбники контролюють 70% Сіверськодонецька. Військовим вдається вивозити лише декілька людей на день. Відбувається "тиха" евакуація.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники розповіли про тактику росіян у Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі