середа, 13 січня 2021 08:03

"Всеосяжне перемир'я" на Донбасі: 11 обстрілів і поранений воїн ЗСУ

"Всеосяжне перемир'я"  на Донбасі: 11 обстрілів і поранений воїн ЗСУ
Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 12 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав осколкове поранення. На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські воїни декілька разів відкривали вогонь у відповідь, повідомили у штабі ООС.

Так, із мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь у бік українських позицій неподалік Пісків та Водяного, що біля Донецька. Поблизу Пісків противник також відкривав вогонь і з гранатометів різних систем.

У передмісті Авдіївки - з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Верхньоторецька – з великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка з каналу Медведчука закликала "врятувати" Донбас від ЗСУ

Поруч із Водяним, що на Приазов'ї, та Павлополем противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Водяного – ще і з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік Золотого-4 ворог стріляв із автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів і стрілецької зброї. Тут був поранений наш захисник. Його швидко доставили до медичного закладу. Стан здоров'я воїна задовільний.

Від початку поточної доби, 13 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

11 січня від обстрілу в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув боєць 56-ої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, старший солдат 38-річний Олег Андрієнко із Запоріжжя. Трагедія сталася неподалік населеного пункту Піски Донецької області. У загиблого залишилися мати, дружина і 2 дітей. Молодшому сину – 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Всеосяжне перемир'я" на Донбасі: 11 обстрілів і поранений воїн ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі