субота, 18 червня 2022 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Всі полонені казали, що вони взагалі не знали, куди їдуть" - в.о. командира "Азова"

"Всі полонені казали, що вони взагалі не знали, куди їдуть" - в.о. командира "Азова"
Микита Надточій виконує обов'язки командира полку "Азов" поки Денис Прокопенко перебуває у російському полоні. Фото: скрін з відео

Полонені російські окупанти, яких взяли в Маріуполі Збройні сили України, вдавали, що не знають, куди їхали.

Але в навігаторах у них було заздалегідь помічений Маріуполь. Про це розповів в.о. командира полку "Азов", майор Микита Надточій із позивним "Раз-Два" в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Всі полонені казали, що вони взагалі не знали, куди їдуть. А у всіх головних машинах, які були при наступі, були GPS, була точка поставлена і там було конкретно написано – місто Маріуполь", - розповів Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Невідомо, де наші рідні і що з ними. Страшно, що можуть катувати" - родичі оборонців Азовсталі

Він додав, що українські військові приймали бій з угрупованням, яке вийшло з Криму через Херсон, через Мелітополь, через Бердянськ. За його словами, полонених, яких взяв підрозділ Надточія, ніхто "навіть пальцем не торкнувся".

Надточій також розповів, що на момент оборони Маріуполя був командиром другого батальйону окремого загону спеціального призначення "Азов".

Він один із перших військових, якого евакуювали гелікоптером з Азовсталі через тяжке поранення.

Микита Надточій виконує обов'язки командира полку "Азов", доки Денис Прокопенко перебуває у російському полоні.

До захисників Маріуполя в Азовсталь літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою. Одного разу - із 72 бійцями полку "Азов" на борту.

20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони Маріуполя. У російському полоні перебувають 2439 захисників міста.

Бійці Сил спеціальних операції "Азов" день за днем відточують свої вміння володіння зброєю. Підрозділи виведені з переднього краю на відпочинок і відновлення, щодня продовжують тренування фактично в прифронтовій смузі.

Зараз ви читаєте новину «"Всі полонені казали, що вони взагалі не знали, куди їдуть" - в.о. командира "Азова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі